2012. július 10., kedd

Kedvezmények nincsenek

Gazdit régóta foglalkoztatja egy kérdés, mellyel kapcsolatban mostanra felgyülemlett benne a véleménye és muszáj leírnia...

Mégpedig terápiás kutyák kedvezményeiről van szó.. Csak a rendőrségi-, vakvezető-, rohamjelző-, mozgássérült segítő és személyi segítő kutyáknak ingyenes az utazása városon belül és kívül is, terápiás kutyákra nem vonatkozik a kedvezmény.
Tegnap utánajártunk és BKV-n is például teljes áru jeggyel utazhatok.

Azt tudni kell, hogy Gazdival szinte mindenhová együtt utazunk itt Budapesten is és a távolsági járatokat is együtt használjuk. Van, hogy Debrecenbe csak ketten megyünk, ilyenkor persze vonattal.
Egyrészt hetente egyszer megyünk képzésre (oda-vissza min. 4 közlekedési eszközt használunk), másrészt ha tudja, hogy forgalmas helyre fog menni, visz oda is, hogy gyakoroljuk a tömegben való viselkedést és az esetleges érintéseket, simogatást, mivel máshol spontán nincs rá lehetőség.

Járnunk kell majd Egerbe is, szintén a képzésem- valamint az egyesületi programok miatt, illetve ha minden jól alakul, akkor szeptembertől Szekszárdra is, a habilitációs kutyakiképzői tanfolyamra.

Csak az utazásunk rettentő sokba kerülne, ha mindenhová venne Gazdi Nekem is jegyet.

Na most, láthatjátok ti is és köztudott, hogy a terápiás kutyák is hasonló képzésben részesülnek, mint a fentiekben felsorolt segítőkutyák, a ráfordított idő nálunk is hasonlóan 1,5-2 év annak érdekében, hogy megbízható tudásunk legyen.

Persze nekünk nem kell feltétlenül zebrát jelezni, kosarat vinni-hozni, csörgő telefont jelezni...stb. ám annak érdekében, hogy minél jobban felkeltsük az emberek érdeklődését a munkánk iránt és minél érdekesebb bemutatót tudjunk előadni, Mi is tanuljuk ezeket az alap dolgok mellett, -természetesen nem olyan szigorúan, csak kifejezetten érdekességképpen- de lényeges eltérés, hogy  Mi nem egy embert szolgálunk, hanem bárkit és bármennyit, akinek csak szüksége van Ránk.

Ez pedig azzal jár, hogy bárkitől szívesen kell vennünk, hogy a közelünkben legyen,  megsimogasson minket, megöleljen, feladatokat csináljon Velünk, legyen az gyerek, felnőtt, fiú, lány, sérült, egészséges, gyengéd, vagy éppen durvább személy, illetve gyerekek ha megrohamoznak minket, fegyelmezetten kell örülni, nem lehet sohasem egy rossz mozdulatunk sem és ez még csak pár dolog, amit teljesítenünk kell.

Ezért nem is érti Gazdi, hogyan is van ez az utazásos kedvezményes dolog, hisz nagy szolgálatot teszünk az embereknek és ezt többnyire a saját pénzünkből, önzetlenül!
Ráadásul nem csak az utazásról van szó, maga az egyesület sem kap olyan támogatásokat az államtól, amit Mi is, tagok megéreznénk, mondjuk hogy a vizsgához szükséges állatorvosi költségeket- vagy a felkészüléshez szükséges sok sok felszerelés vásárlását támogatnák.

Bosszantó, mert például valakihez (esetleg másik településen) azért ne látogassunk el, mert nincs pénzünk az utazásra?
Elég Gazdinak megvennie sokszor még a diák jegyet is, de ennek is örülünk persze, hogy van, mert ez nagy segítség, mivel ő még tanul, ám Nekem ilyen szempontból sincs kedvezményem sajnos.

Hivatásunknak érezzük, hogy segítsünk a rászoruló embereken lehetőségeinkhez mérten, ezért is lenne szükség az állambácsitól ezen célok támogatására, hisz úgy gondoljuk nem lehetetlent és felesleges dolgot kérünk!