2012. december 17., hétfő

Nehéz, de reményteli időszak vár Ránk!

Májusban voltunk először diszplázia szűrésen, akkor megállapították, hogy középsúlyos, de inkább súlyos csípőízületi diszpláziában szenvedek. Az orvos akkor nem javasolta, hogy legyen műtét, majd csak ha leromlik az állapotom annyira, hogy nagyon indokolt lesz a beavatkozás, addig szedjek szükségszerűen fájdalom- és gyulladáscsökkentő gyógyszereket.
Gazdi már akkor is óvakodott a sok gyógyszertől és a várakozástól, hiszen szinte mindennap látni, hogyan romlik az állapotom...az kegyetlen dolog.
Nem akart megállni sosem egy orvos véleményénél...hát keresett egy másik dokit.

Többek ajánlására, Dr. Muka Péter Pál állatorvost kereste fel. Ezen a héten, pénteken voltunk nála.
Újra kellett röntgenfelvételeket készíteni, majd alapos vizsgálat után, elmondta a diagnózist és a lehetőségeket.

3 eshetőség jöhet szóba:
- továbbra is gyógyszerekkel kezeljük a tüneteket (időhúzás csak)
- combcsontfej reszekció
- később csípőprotézis

Nos, kizárásos alapon a középső lehetőségre esett a választás, miután meghallgattuk az összes módszer előnyét és hátrányát. Doktor úr mindent alaposan elmondott, felhívta dolgokra Gazdiék figyelmét és lehetőséget adott nekik a döntésre.
Nagyon hirtelen meg is született a döntés, majd időpontot kértek...olyannyira hamar, hogy ma megyünk újra Gödre, műtétre !!!
Nem érdemes ezt tovább halogatni. Ez a betegség, izomsorvadással jár és minél több izom van még a dp-ás lábamon, annál jobban tudom használni a lábam műtét után.

A lényege: ez egy fájdalom megszüntető módszer, műtét után (ha minden jól megy), soha többé nem lesz már fájdalmam és teljes életet élhetek. http://www.diszplazia.hu/15.html Itt olvashatjátok el, mi a lényege ennek a beavatkozásnak és hogy mivel is jár.

A teljes gyógyulási idő, 3 hónap, ezalatt mozgatnom kell majd elég sokat a lábam, így fizikoterápiára is járnom kell valószínűleg, ám abba beletartozik az úszás is, ami azért öröm az ürömben...

Gazdi nagyon kivan...próbálja magát összeszedni, hogy teljes erejével ott legyen mellettem, de látom rajta, hogy nagyon nehéz neki. Azt mondta, annyira jókat mondtak erről a műtétről, hogy el sem meri hinni, hogy örökre megváltozhat az életem és olyan kutyus lehetek, mint akármelyik másik, egészséges négylábú társam.
Az maga lenne a csoda, ha sikerülne!!! Nagyon bízunk benne, hogy minden rendben lesz és támogatjuk egymást, hogy mindketten bírjuk ezt lelkileg!

Most jó pár fotózás és bemutató kimarad és sajnos a gyerekekhez sem tudunk menni egy ideig, de ígérem, ha jól leszek, sok szuper dologról fogunk nektek beszámolni. :)