2013. június 10., hétfő

Ráncba szedjük :)

Egy terápiás kutyának fontos ismérve az is, hogy ápolt és egészséges legyen!

Dió, amikor hozzánk került, bolhás és erősen fogköves volt, valamint bakteriális fülgyulladással küzdött.

Még frissébe, Gazdi kezeltette a fülgyulladását, valamint a bolhák ellen is kapott cseppet. Ezek szerencsére hamar elmúltak. 
Fogkőlevételre pedig nemrégen került sor, igaz, nem ultrahangos volt, -ami jóval alaposabb, viszont bódítással jár- hanem klasszikus kaparós, de ezt is jól viselte és nagyjából le tudta szedni neki a doktornő. 
Néha a bűzmirigye is szivárgott, de ezzel is elmentek Gazdival az orvoshoz,  megnézték neki, ám mindent rendben találtak.
Az allergiás tünetei szépen múlnak, de emiatt és a fialás/szoptatás miatti szőrhiány pótlás még alakulóban van.
Éééés, ami még szuper jó hír, hogy végre megkaphatta (szoptatás miatt várnunk kellett vele) oltásait és chipjét is! :)))
 
A Royal Canin által gyártott, speciális, labradoroknak kifejlesztett tápot kapjuk mindketten, mely nagyon sokat segít a szőrünk és bőrünk egészségének megőrzésében és a megfelelő mennyiségű tápanyag bevitelében. Nekem a szőröm egyszerűen gyönyörű szép tőle és alig hullik. Sosem, semmitől még ilyen jó formában nem voltam, így nagy eséllyel a jövőben is ezzel etet minket Gazdi. :)

Valamint reméljük, hogy Dió is hamarosan ilyen szépen pompázik majd! :)

Következő hetekben jön az ivartalanítás!! Talán ez a legnagyobb költségvetésű és horderejű orvosi kezelés, amin még mindenképpen túl kell esnieNekem is volt ilyen műtétem miután az első tüzelésnél nagy fájdalmaim voltak, Gazdi úgy döntött megcsináltatja . Azóta kutya bajom :)

Laborvizsgálatok vannak még hátra (bélsár, torokváladék), de egyenlőre ez még kicsit várat magára, hiszen elég sokba kerülnek, de feltehetően itt is minden rendben lesz. 

Ha valaki menhelyről vagy gyepmesteri telepről fogad be kutyát, mindenképpen szükséges egy teljes körű kivizsgálást végeztetnie a kedvencén, hiszen egy egy ilyen helyen rengeteg kutya van, sajnos nem jut mindenkire elég figyelem és persze pénz. Egymásól is elkaphatnak parazitákat, betegségeket.

Dió hamarosan minden alapvető vizsgálaton és kezelésen túl lesz, hála Gazdi Anyukájának és a kedves Család utcai állatorvosi rendelő munkatársainak. :)