2011. június 7., kedd

A nagy úúszás!!

Hétvégén Felsőtárkányban voltunk, ahol kutyusok legálisan úszhatnak, illetve nem tiltja tábla :) Gondoltuk, hogy Queeni már elég nagy ahhoz, hogy művelje azt, "amire született", hogy ússzon :) 
Az időjárás kiválóan alkalmazkodott az elképzelésünkhöz, így hát ötletünk megvalósításra került. 
Vittük a kedvenc lasztiját és igazából, ezen kívül mást extra dolgot nem is. Eleinte csak part közeli szakaszra dobáltuk a labdát, hogy szokja a helyzetet Queen, aztán szépen lassan messzebbre és messzebbre.
Nehézkesen és viccesen indult a tanulás, mivel mikor már nem érte a talajt Queen lába, egyszerűen elkezdett süllyedni :D Az orra, füle...mindene tele ment vízzel, ami miatt csak prüszkölt és inkább kijött a vízből, a labda meg persze ott maradt a vízben. Aztán csak nem hagyta annyiban a dolgot, újra nekiiramodott a nagyvíznek.
Ugatás és nyivákolás kísérte az akciót, mert nagyobb volt az izgatottság és a kíváncsiság, mint a pánik (ami nem is pánik volt igazából)...nah és végül SIKEEEER!!! Queeni megtanulta használni a kis úszóhártyás lábait az evezéshez, farkát a kormányzáshoz és persze azt is, hogy a fejét tartsa kinn a vízből. Pár bedobás után már sírt a labdáért, hogy dobjuk már be, hiszen ő úúszni akar :)) De ekkor már hasast ugrott a vízbe és sprintbe úszott a jutalomért :D
Ha hiszitek ha nem kb. 2 óra hossza elteltével ki sem lehetett húzni Queenit a tóból, annyira tetszett neki a lubickolás :D :D Jól le is hűtötte a víz, ebben a nagy melegben és persze jó móka is volt :))
A Felsőtárkányi-tó gyönyörű helyen van, tiszta a vize és sok hal, teknős és más, főleg vízhez kötött állatot találhatunk a vízben is és a parton is. A víz nagy mértékben átlátszó és megbízható minőségű.
Most már, amikor csak időnk engedi és jó az idő, irány Felsőtárkány Queenivel, aki immáron letette a vizsgát, hivatalosan is tud úszni :))