2014. február 17., hétfő

Vadászat

Ez az egyik új őrületünk!! :D
Januárban nyílt rá lehetőség, hogy elmehet Gazdi és Déva fácánra vadászni. Éltek is az alkalommal és kipróbálták magukat, azóta nincs leállás :D Déván látszik, hogy nem ismeretlen neki a dolog, bizonyára valamilyen vadász múlttal rendelkezik és Gazdival is remekelnek!!

Alapvetően egy jó munkakutyában ott az ösztön, amire kitenyésztették a fajtát. Terelés, vadászat (vad behozása), hajtás, területőrzés...stb stb így nekik tanítani sem kell ezeket, mind ott van a génjeikben.
Magát a munkát tanítani nem kell, de finomítani, pontosítani a végrehajtásán igen.
Vadászaton például: hívásra minden esetben jöjjön vissza a kutya, a vadat engedje át a másik kutyának -ha szükséges- ne tépjék szét...stb.
Ezek egy részét Déva már jól ismerte, így eddigi sejtéseink bebizonyosodni látszanak, mégpedig korábban vadásztak vele. Aztán, mégis hogyan került utcára, ezt csak Ő tudja, ez az Ő titka marad.

Sajnos én nem mehetek Velük, hiszen egy vadászat óriási fizikai megterhelés egy négylábúnak, Nekem pedig a műtött lábam miatt, sajnos erre figyelni kell, nem terhelhetem magam túl.
Na de, igaz ezen a héten vége a szezonnak, de ősztől újra vadászidény és vadkacsával kezdünk, ahol legtöbbet úszni kell, szóval oda Engem is elvisz majd Gazdi. :))))

És íme a képek! :)

1. vadászat
3. vadászat