2013. április 20., szombat

Dió és Én! :)

Dióról már meséltem nektek korábban. Egy menhelyről mentett labrador kutyus, akit egyszerűen, feltehetőleg kölykével együtt, kiraktak egy autóból az utcára.
Mikor ez a hír a "Mondjunk Mancsot!" Terápiás és Segítőkutyás Egyesület fülébe jutott, egyből elmentek és letesztelték a két labit. A teszten megfeleltek! Így az egyesület úgy döntött, hogy segít nekik gazdit keresni azzal a feltétellel, hogy felkészülnek a terápiás vizsgára és sikeresen teljesítik azt, valamint utána dolgoznak is természetesen. 
Gazdit hamar találtak a labiknak.  Amint hazavitték őket, megkezdődött a kis árvák szocializálása.
Mindketten remek családba kerültek, így nagyon örült mindenki! 
Diót, Gazdi kezdte el képezni, amiről szintén vannak korábbról képek...

Sajnos kiderült -ami sejthető volt- hogy Dió vemhes. Azonnal műtéti beavatkozás szükséges, hiszen a kölyköket nem szülheti meg, manapság rettentő nehéz kölyköket elajándékozni, befogadókat is nehéz keresni, minden lehetőség telve van ... ám sajnos gazdijáék olyan helyzetbe kerültek, hogy nem tudják Diónak fizetni a költségeit, így nagyon nehéz döntést kellett hozniuk, miszerint a kutyust nem tudják tovább vállalni.

Dió így nálunk vendégeskedik egy ideig! :) Hamarosan túl lesz az ivartalanításon, oltáson és megkapja a chipjét is. :)
Ma kirándulni voltunk négyesben, Visegrádon! :) Nagyon nagyon szuper volt, felmentünk a várhoz, a kilátóhoz, fagyiztunk és úsztunk a Dunában!! :) Bizooony! :D Dió is és én is apportoztuk a fadarabokat vízből. :))  
Mi labik már csak ilyenek vagyunk... ;)

Csodásan éreztük magunkat, így együtt! :)